Közeleg az Efott is

Seal a pécsi Expo Centerben ad koncertet júliusban

A pécsi Expo Center szabadtéri színpadán ad önálló, élő koncertet Seal július 13-án; a fellépésre mintegy tízezer embert várnak.

2010.04.19 14:47MTI

A háromszoros Grammy-díjas brit popénekes este nyolc órakor kezdődő koncertjére már kaphatóak a belépők - Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hétfőn a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

A politikus kiemelte: Seal az a világsztár, aki zenéjével nemcsak egy szűk kör, hanem széles rétegek igényeit ki tudja elégíteni, így minden bizonnyal nagy sikere lesz Európa egyik idei kulturális fővárosában is. Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy Seal világkörüli turnéjának egyik állomásaként jön Magyarországra; pécsi koncertjén a most készülő, várhatóan ősszel megjelenő új albumáról is előad néhány dalt.

A szervezők szeretnék, ha a baranyai megyeszékhelyre elkísérné felesége, Heidi Klum német szupermodell is, de erről még folynak a tárgyalások. A pécsi koncerten Sealt nyolc-tíztagú zenekar kíséri. Mint elhangzott, a sztár fellépti díja 30-40 millió forintnak megfelelő euró, de a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program menedzsmentje reméli: mivel a produkció az ország más területeiről és külföldről is jelentős számú érdeklődőt vonzhat, a koncert nyereséget is hoz.

A fellépésre az állójegyek 7500, az ülőhelyek 12 ezer forintba kerülnek. Az eddig 15 millió albumot eladott Seal első nagy sikerei a kilencvenes években születtek, elsősorban Killer, és Crazy című dalával aratott. Öt évvel ezelőtt fellépett a Pap László Budapest Sportarénában, 2008-ban pedig a budapesti Syma csarnokban adott emlékezetes koncertet.

A pécsi polgármester tájékoztatása szerint Seal mellett több más világhírű művész is érkezik idén Pécsre: az elektronikus zene legnagyobb alakjának tartott Dj Krush, az Alkonyattól pirkadatig című Tarantino-filmből is ismert Tito & Tarantula zenekar, továbbá Ennio Marchetto olasz komikus is. Pécsre várják Ziya Azazit, a modern koreográfián alapuló török dervistánc legismertebb alakját, Goran Bregovicot, a híres Kusturica-film, a Cigányok ideje zeneszerzőjét, Alexander Balanescut, az elektronikus zenét modern köntösben feldolgozó Londonban élő román származású hegedűművész, valamint Fazil Say zongoraművész is.

Seal július 13-i pécsi fellépése után egy nappal kezdődik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) Pécsett; ezen a rendezvényen mások mellett Ákos, valamint a Kispál és a Borz is fellép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.