Hamarosan döntenek adóügyekben

Az AB nem konzultál a Fidesszel

Nem folyik párbeszéd az Alkotmánybíróság (AB) és a Fidesz között, s erre nem is fog sor kerülni, mivel az AB nem konzultatív testület, kizárólag indítványokkal foglalkozik - mondta Sereg András, az AB szóvivője a Népszabadságnak.

2010.04.17 09:02Népszabadság

A lap szombati számában a szóvivő arra a kérdésre válaszolt, hogy keresi-e a párbeszéd lehetőségét a testület a Fidesszel, a párt esetleges alkotmánymódosítási elképzeléseiről, miután Paczolay Péter, a testület elnöke korábban úgy nyilatkozott: egy kétharmados országgyűlési felhatalmazással könnyű az alkotmányt módosítani, ami szerinte nagy veszélyt rejt magában.

A párt bölcs belátására bízzák, hogy milyen módosításokat fogad el a törvényhozásban, ha az ehhez szükséges felhatalmazás birtokába kerülnek - tette még hozzá nemleges válaszához Sereg András. A szóvivő tájékoztatása alapján a testület még nyár előtt dönthet az adóviták többségében. Négy adóügy vár elbírálásra az Alkotmánybíróság előtt, ebből három – a vagyonosodásról, a társaságiadó-előlegről és az új járulékalapról szóló – még a nyári szünet előtt lezárulhat, a negyedik – az iparűzési adó beszedéséről – viszont inkább ősszel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.