A kormány adóügyben nem foglal állást

A kamatadó felfüggesztését szorgalmazta a MGYOSZ elnöke

Futó Péter szerint a kormánynak meg kellene fontolnia, hogy ideiglenesen, egy-két évre felfüggeszti a kamatadó beszedését, ezzel növelve a megtakarítási és állampapír-vásárlási hajlandóságot.

2009.01.25 15:47MTI

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt erről, a kormányfő és a gazdasági, valamint a civil szféra képviselőinek vasárnapi konzultációját követően.

Gyurcsány Ferenc a felvetéssel kapcsolatban azt mondta: a kormány adóügyben nem foglalt állást a megbeszélésen. Hozzátette: a résztvevők többsége nem vetné el azt az átrendezést, amelyben a munkára rakódó terhek csökkennének, az áfa pedig emelkedne. A kormány ehhez sem fűzött véleményt - mondta a miniszterelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.