675 hómunkás dolgozott éjjel-nappal

Havas képek Budapestről - FKF: éjszaka a mellékutcákat is takarították

Mivel éjszaka már nem havazott Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) megkezdte a mellékutak megtisztítását is - közölte hétfőn kora reggel az FKF helyettes szóvivője

Vastag hóréteg borítja a főváros útjait képgaléria

2010.02.01 08:52MTI

Horváth László közleménye szerint az éjszakai műszakban 90 szóró- és ekéző munkagéppel, valamint 675 hómunkással folyamatosan végezték Budapest úthálózatán, közjárdáin, közlépcsőin, a gyalogátkelőhelyeknél a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A munkagépek az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózat rendbetételét követően megkezdték a mellékutak megtisztítását.

Hajnalban ellenőrzésre visszatértek a fő- és közösségi útvonalakra, és ahol szükséges volt, megszüntették a lefagyásokat, a síkosságot. A közösségi közlekedés rendben elindult - tette hozzá a helyettes szóvivő. Mivel az időjárási előrejelzések alapján nem lesz újabb havazás, ezért napközben tovább folytatják a munkát a mellékutcákban.

Az FKF arra kéri a magánház-tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy - ahol még nem tették - az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és jégtől a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne a már letakarított úttestre tolják. A helyettes szóvivő azt is közölte, hogy az FKF hómunkásokat vesz fel hétfőn reggel 6 órától délután 2 óráig tartó munkavégzésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.