Nincs gond a tömegközlekedésben

Minden munkagép akcióban - Újra havazik Budapesten

A vasárnap délelőtt újrakezdődött havazás miatt valamennyi téli munkagépét a fő- és közösségi útvonalakra irányította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - közölte a vállalat az MTI-vel. A tömegközlekedésben ugyanakkor nincs fennakadás.

2010.01.31 13:35MTI

A vasárnap délelőtti műszakban 90 szóró és ekéző munkagéppel, valamint 974 hómunkással folyamatosan végezte Budapest úthálózatán, közjárdáin, közlépcsőin a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést az FKF Zrt. - olvasható közölte a társaság közleményében.

Reggel fél nyolc körül szórványosan, majd délelőtt fél tíz körül a főváros teljes területén ismételt intenzív havazás kezdődött, ezért valamennyi téli munkagépet a fő- és közösségi útvonalakra irányítottak.

A társaság mérései szerint eddig 4 centiméter friss hó, összesen 28 centiméter hó esett.

Az FKF Zrt. arra kéri a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy - ahol még nem tették - az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogosbalesetek elkerüléséért.

Ismételten kérik azt is, hogy a havat ne a már letakarított úttestre tolják. A cég egyúttal jelezte, hogy hómunkásokat vesznek fel vasárnap délutánra, a nyolc órai munkavégzésért nettó 3.400 forintot fizetnek.

A tömegközlekedésben nincs fennakadás

Nincs fennakadás a havazás miatt a fővárosi tömegközlekedésben, a buszok is menetrend szerint közlekednek - közölte a BKV fődiszpécsere vasárnap kora délután az MTI-vel.

Mint mondta, azért sincs fennakadás, mert az utakat megfelelően megtisztították, továbbá vasárnap lévén nincs sok autós az utakon és a tömegközlekedési járművek is a hétvégi menetrend szerint, vagyis ritkábban közlekednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.