Kétmillió forintos kár

Védettmadár-tetemeket találtak a rendőrök Nagylakon

Több tucat elejtett, védett madarakat próbált Magyarországra behozni vasárnap hajnalban négy külföldi állampolgár a nagylaki határátkelőhelyen; az állatok értéke meghaladja a kétmillió forintot - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

2009.11.15 11:25MTI

Három olasz és egy román állampolgár beléptetésekor a járművet átvizsgálva a rendőrök negyvenegy fürj és három kanalas réce tetemét találták meg - mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az állatok védett madárnak minősülnek, az eseti szakértő véleménye szerint értékük meghaladja a kétmillió forintot -
tette hozzá Szenti Szabolcs.

A határrendészek a négy férfit előállították, ellenük természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Makói Rendőrkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.