A rendőrség könnygázt is bevetett az oszlatáshoz

Megpróbálták megdobálni a távozó országgyűlési képviselőket

Este kilenc órára szétszéledtek azok a tüntetők, akiket a rendőrök többszöri nekifutásra könnygáz használatával szorítottak ki a fővárosi Kossuth térről - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

2008.02.12 07:00MTI

Az egészségügyi törvény megszavazása ellen demonstrálókat a rohamrendőrök azt követően kezdték kiszorítani a Parlament környékéről, miután lebontották a fémkordon egy részét és megpróbáltak behatolni a Parlament közelébe, hogy a távozó országgyűlési képviselőket megdobálják.

A rendőrség az Alkotmány és a Báthory utcán keresztül a Bajcsy-Zsilinszky útra szorította a demonstrálókat, akik közül többnek az arca kendővel, sállal és fekete csuklyával volt eltakarva. A demonstrálók az intézkedés ellenére nem vonultak el a Bajcsy-Zsilinszky útról, ezért a rendőrök megkezdték a még ott maradt mintegy negyven tüntető igazoltatását és motozását. Este fél tíz körül mindössze néhány ember maradt az Alkotmány utca és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében, velük szemben a rendőrség az igazoltatáson kívül további intézkedést nem alkalmazott.

A rendőrök a Kossuth teret kordonokkal teljesen lezárták, hogy az esetleg még az utcán maradt tüntetők ne juthassanak vissza a Parlament közelébe és a mellékutcákban járőr autók cirkálnak. Az MTI tudósítója látta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról a rendőrök egy embert előállítottak

Két embert állítottak elő a demonstráción

Két embert állítottak elő a hétfő esti demonstráción a rendőrök - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Egy kordont rángató fiatalt a Kossuth téren rendzavarás miatt állítottak elő, míg egy másik embert - aki a Báthory utcában közlekedési járőröket dobált meg - hivatalos személy elleni erőszak miatt - mondta Tafferner Éva. A demonstrálók az egészségügyi törvény megszavazása ellen tüntettek azt követelve, hogy a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényt utasítsák el a képviselők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.