Egyre gyűlik a tömeg a Parlamentnél

Az egészségügyi törvény megszavazása ellen demonstrálnak a Kossuth téren

Csaknem ezren gyűltek össze hétfő délután a fővárosi Kossuth téren, amikor az Országgyűlés az egészségügyi törvényről szavazott. Azt követelték, hogy a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött törvényt utasítsák el a képviselők.

2008.02.11 18:04MTI

A Belvárosból mintegy száz árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató ember rendőri biztosítás mellett vonult a Vértanúk terére, míg a Néprajzi Múzeum oldalában a kordonnal lekerített járdán a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szimpatizánsai mintegy háromszázan hallgatják a szónokokat, akik folyamatosan bírálják a kormány eddigi tevékenységét.

A hétfő hajnalra kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth téren valamennyi televízió műholdas közvetítő autója megjelent, a Parlament épületének közelében a kordonokon belül rendőrök párosával járőröznek, míg a téren a tüntetők között egyenruhás rendőrök járőröznek. A demonstrálók rádión keresztül követték az Országgyűlés munkáját. Heves pfújolással és kiabálással reagáltak arra, hogy a parlament elfogadta a törvényt.

A kezdeti ötszázról kora estére csaknem ezer főre növekedett a tömeg, a 2-es villamosok csak a Garibaldi utcáig közlekednek, miként a trolibuszok is rövidebb útvonalon. A rendőrség lezárta a forgalom elől a Kossuth tér egy részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.