A tüntetők ledöntötték a kordont

A rendőrök teljesen kiürítették a Kossuth teret

Teljesen kiürítették a budapesti Kossuth Lajos teret hétfő estére a rohamrendőrök. A rendőrök a térre vezető valamennyi utat lezárták, kordont állítottak egyebek között a Vértanúk terénél, az Alkotmány utcánál.

2008.02.11 20:46MTI

Nem sokkal korábban mintegy száz rendzavaró közel 150 méteres szakaszon ledöntötte a Parlament épülete körül emelt kordont. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-nek elmondta: 19 óra 20 perckor a metró kijáratánál felállított kordon mentén egy kisebb csoport maszkban és csuklyában gyülekezett és petárdákat szórt a rendőrök felé.

"A rendezvény az agresszív fellépés miatt elvesztette békés jellegét; a biztosítási parancsnok kiadta a parancsot tömegoszlatásra" - mondta.

A rohamrendőrök, akik könnygázt is bevetettek, mintegy tíz perc alatt kiürítették a Kossuth Lajos teret. Előbb egy közel száz főnyi csoportot szorítottak ki az Alkotmány utcán keresztül a Bajcsy-Zsilinszky útra, majd 70-80 rendzavarót a Vértanúk teréről is. Este nyolc óra után a parlamenti képviselők már zavartalanul elhagyhatták az Országházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.