Rácsok a Parlament körül

Újra lesz kordon a Kossuth téren

Ismét kordonnal zárja le hétfőtől a Kossuth teret a rendőrség - írta pénteken a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg csupán a Parlamentet és közvetlen környezetét védő rácsokat mintegy 50-100 méterrel kijjebb tolják.

2008.02.08 06:44Magyar Nemzet

Így megközelíthetetlenné teszik a Kossuth-, a Rákóczi- és a Károlyi-szobor körüli zöld területet, valamint az Országház IX-es kapuja előtti nagy parkolót, egészen a villamossínekig. Az intézkedés a lap információi szerint szoros összefüggésben áll azzal, hogy az országgyűlés hétfőn vitázik és szavaz az egészségbiztosítási törvényről.

Mivel a kormány által beterjesztett több-biztosítós modellt a felmérések szerint a társadalom többsége elutasítja, ezért a rendőrség a végszavazás idején és utána utcai tüntetésekre számít. Dobozi József dandártábornok, az ORFK Köztársasági Őrezredének parancsnoka az Országház védelmére kidolgozott intézkedés kiegészítésében úgy rendelkezik, hogy a területet február 11-én 0 órától "a szükséges ideig", de legkésőbb március 31. éjfélig lezárva tartják - olvasható a Magyar Nemzetben. .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.