A kormány kelti a feszültséget

Simicskó: külföldiek állhatnak a roma gyilkosságok hátterében

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki elnöke nem érti, hogy a magyar titkosszolgálat miért nem vizsgálja a külföldi titkosszolgálatok esetleges szerepét a romák elleni merényletsorozatban. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó szakemberek ugyancsak úgy vélik, hogy külföldi, leginkább szlovák vagy orosz titkosszolgálati akció állhat a háttérben.

2009.08.06 06:50Magyar Hírlap

A csütörtöki Magyar Hírlap szerint Simicskó István azt mondta: érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a titkosszolgálatok nem foglalkoznak a cigány lakosságot érintő sorozatgyilkosság esetleges külföldi titkosszolgálati és bűnözői szálaival.

A KDNP-s politikus szerint lehet, hogy talán azért tekintenek el ettől, mert a kormánynak az az érdeke, hogy a magyar társadalomban fennmaradjon a mostani feszültség, és a rasszizmus emlegetésével eltereljék a figyelmet az ország valódi problémáiról.

A Magyar Hírlap több, a titkosszolgálatokat jól ismerő szakembert is megkeresett, akik - névtelenséget kérve - szintén azt az álláspontot képviselik, hogy külföldi, leginkább szlovák vagy orosz titkosszolgálati akció állhat a háttérben.

Elmondták, hogy a szlovák ügynökök, illetve a velük kapcsolatban álló alvilági körök már korábban is segítettek a magyar baloldalnak az ország destabilizálásával, az ellentétek felkorbácsolásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.