Draskovics is megjelent

Lesz előrelépés?Zárt ajtók mögött tanácskoznak rendőrök és romák

Mintegy húsz roma vezető érkezett szerda délután az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai központjába Bencze József országos rendőrfőkapitány meghívására. A megbeszélésen megjelent Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is.

2009.08.05 16:10MTI

Bencze József a hétfőre virradóra Kislétán elkövetett gyilkosság után hívta találkozóra a cigány kisebbségi önkormányzati képviselőket és roma szervezetek vezetőit, hogy tájékoztatást adjon a romák elleni bűncselekmény-sorozattal kapcsolatban.

A tavaly július óta tartó romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan életüket vesztették. Legutóbb hétfőre virradóra Kislétán egy 45 éves roma nőt lőttek agyon, 13 éves gyermekét pedig életveszélyesen megsebesítették.

A meghívásnak mintegy húszan tettek eleget, köztük Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője, Balog József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese és Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke.

A rendőrség részéről Bencze József országos rendőrfőkapitány mellett megjelent Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, valamint Turi András rendészeti szakállamtitkár.

A rendezvény zárt, a megbeszélés után Bencze József tájékoztatja a sajtót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.