Felfüggesztik Dávid és Herényi mentelmi jogát?

Megfigyelési botrány: Dávid és Herényi mentelmi jogának felfüggesztését kérik

Fidesz azt követeli, hogy az Országgyűlés ne halassza szeptemberre a Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló szavazást, hanem jövő hétfőn döntsön róla - közölte Répássy Róbert, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten.

2009.06.25 11:27MTI

Ennek érdekében a parlament mentelmi bizottságának fideszes alelnöke még csütörtökön kezdeményezi, hogy a testület hétfő délelőtt üljön össze, és tárgyalja meg a két MDF-es politikus, független országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos ügyet - mondta sajtótájékoztatóján a politikus. Répássy Róbert szerint ilyen tárgyi súlyú bűncselekményben még nem kérték parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Az index.hu szerda este azt közölte: "az ügyészség hivatalosan is kéri az MDF elnöke és volt frakcióvezetője mentelmi jogának kiadását a parlamenttől. Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepükről kell számot adniuk a nyomozóügyészeknek". Dávid Ibolya az MTI-nek úgy reagált: téves információ jelent meg vele kapcsolatosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.