Gulyás József támadta Szilvásy-t

Szilvásy szerint ő nem házalt a megfigyelési ügy bizonyítékaival

Valótlanság az, hogy a megfigyelési ügy bizonyítékaival házalt volna Szilvásy György. Ezt maga a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter közölte szerdán.

2008.10.01 19:26MTI

A tárcavezető az egyik liberális politikus korábbi kijelentéseire reagált így közleményében. A miniszter szerint valótlanság az, hogy ő bárhol és bárkinél házalt volna a bizonyítékokkal. "A valóság az, hogy törvényi kötelezettségemnek eleget téve a szolgálatok ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaival ismertettem az ügyet, - az ülésen Gulyás képviselő úr is jelen volt - és e bizottság kifejezett kérésére bocsátotta az NBH e testület minden tagja rendelkezésére a szóban forgó dokumentumokat" - hangsúlyozta Szilvásy György közleményében. 

Gulyás József még hétfőn parlamenti felszólalásában kereste arra a választ, hogy Szilvásy György milyen minőségben vesz részt a nyomozásban, kapja kézhez a konkrét adatokat, bizonyítékokat, és miért kell ezekkel az információkkal "házalni, szóróanyag módjára terjeszteni" a nyomozás mostani szakaszában. 

A napirend előtti felszólalásában a liberális politikus egyébként a Fideszt és a szocialistákat, illetve Szilvásy György titokminisztert egyaránt támadta, az ügyben szereplő céggel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: "élén egykori III/III-as Jóskák, Jánosok" állnak, "akik a régi szép időkben a baloldali elhajlókat és az egyházakat tartották szemmel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.