A rendőrök kódjait használták az adatgyűjtéshez

NNI-s rendőr a megfigyelési ügyben?

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy-egy munkatársa érintett az UD Zrt.-ügyben - tudta meg a Népszabadság.

2008.10.11 08:06Népszabadság Online

A gyanú szerint ők azok, akiknek a személyes rendőrségi azonosítóival és számítógépes kódjaival titkos információkat kértek le a különböző rendőrségi nyilvántartásokból - a jelek szerint - a UD Zrt. számára. Rendőrségi források azt közölték, hogy a két rendőr ellen fegyelmi eljárás indult, amit azonban az ellenük induló büntetőeljárás végéig felfüggesztettek.
 
Az továbbra sem egyértelmű, hogy a két feljelentett rendőr gyűjtötte-e az UD Zrt. számára a rendőrségi információkat, avagy ismeretlenek az adataikkal visszaélve követték el a jogosulatlan adatkezelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.