Újabb szocialista kérdések a Fideszhez

Van-e Demeter Ervinnek köze az MSZP egri taggyűlésének lehallgatásához?

Újabb kérdéseket tett fel az MSZP a Fidesznek az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban. Török Zsolt, egri szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: amióta Demeter Ervin fideszes képviselő "az egri választókörzetben megjelent", a városban pártszékházakra támadtak rá, névtelen levelek íródtak és lehallgatási botrány robbant ki. A Fidesz szerint az MSZP menteni próbálja a menthetetlent.

2008.09.28 15:51MTI

Török Zsolt azt mondta: az MSZP egri taggyűlését március 25-én valaki lehallgatta, másnap délelőtt pedig már egy vágott hanganyag a helyi rádión keresztül nyilvánosságra került. A szocialista politikus emlékeztetett: e miatt egy mentelmi ügy is a parlament előtt van, a taggyűlésen elhangzott beszéd után többen beperelték az egyik szocialista országgyűlési képviselőt. Lehallgatási botrányok nem voltak jellemzőek erre a kisvárosra, csak amióta Demeter Ervin ott megjelent - állította Török Zsolt. Van-e Demeter Ervinnek köze az MSZP egri taggyűlésének lehallgatásához? - kérdezte Török Zsolt. 

Hozzátette: adott-e Demeter Ervin Heves megyei politikusként (egri választókerületi elnökként) az egri, vagy a megyei közgyűlés tagjainak lehallgatására megbízást; lehetnek-e Heves megyei politikusok is áldozatai a "polgári polipnak"? Adott-e Demeter Ervin megbízást a HospInvest megfigyelésére? - tette fel a következő kérdést Török Zsolt, aki szerint az egri kórház ügyében is több információ idő előtt került nyilvánosságra. A szocialista politikus az MSZP korábbi kérdéseit is megismételte "a polgári polipüggyel, az árnyék-titkosszolgálattal" kapcsolatban. 

Többi között azt: miként lehetséges, hogy Demeter Ervin államtitok megszerzésére fogalmaz meg kérdést a köztörvényes bűncselekménnyel gyanúsítható UD Zrt. vezetőinek? Milyen legális eszközzel lehet megtudni Demeter Ervin szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának külföldi utazásaival kapcsolatos információt? Hányszor jártak az UD Zrt. vezetői a Fidesz székházában és a Polgárok Házában és ezeken a megbeszéléseken kik vettek részt: csak Kövér László és Demeter Ervin, vagy Orbán Viktor is? - sorolta a Fideszhez intézett kérdéseket Török Zsolt. 

Szerinte azt sem tudni, honnan ismerheti Orbán Viktor az UD Zrt. vezetőjét, Horváth Józsefet. Továbbra is bojkottálja-e Demeter Ervin a nemzetbiztonsági bizottságot, vagy jelenlétével hozzá kíván járulni "e súlyos ügyek tisztázásához", illetve segít-e abban, hogy a KDNP-s Simicskó István "ne falazzon tovább" a botrány fideszes főszereplőinek és bizottsági elnökként hívja össze a testületet - tette fel a kérdést az MSZP-s politikus. Török Zsolt megismételte: a szocialista frakció az alkotmányügyi és ügyrendi bizottságtól azt kérdezi, meddig akadályozhatja a bizottsági elnök a tényfeltáró munkát, "meddig falazhat a Fidesz egyik tagozatának, a polgári poliptagozatnak?". 

Az elhangzottakkal kapcsolatban a Fidesz helyette szóvivője közölte: "egyre szánalmasabb és nevetségesebb módon próbálja az MSZP menteni a menthetetlent: azt, hogy lelepleződtek; a titkosszolgálatokat megint politikai célokra használták".

Az MT-hez eljuttatott közleményében Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: "minden törvényes alap nélkül hallgattak le fideszes országgyűlési képviselőket, és heteken keresztül rágalmaztak embereket teljesen alaptalanul". Mindezek miatt bíróság előtt kell felelniük - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.