"Nem azokat a mondatait kifogásolta"

Nem a mi dolgunk az MSZP szerint: Demeter Ervin mellékes szál miatt perel a megfigyelési ügyben

A fideszes Demeter Ervin "egy teljesen mellékes kijelentés" miatt perelte be Török Zsoltot (MSZP), nem azokat a mondatait kifogásolta, amelyek azzal foglalkoztak, hogy valóban voltak-e szoros összefonódások az árnyék-titkosszolgálatok és a Fidesz volt titokminiszterei között. Erről Török Zsolt pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

2009.04.17 13:46MTI

A szocialista politikus annak kapcsán beszélt erről, hogy kedden az egri városi bíróságon személyesen hallgatják meg őt és Demeter Ervint a fideszes képviselő által a jó hírnév megsértése miatt indított perben.

Török Zsolt szerint a tavaly őszi 13 sajtótájékoztatójának mintegy hatvanperces hanganyagából csupán az az egy mondat aggasztotta az ellenzéki politikust, mely szerint mióta Demeter Ervin megjelent a választókerületben, pártszékházakra támadtak, névtelen levelek íródtak és lehallgatási botrány robbant ki. Az MSZP-s politikus felhívta arra a figyelmet, hogy a Fidesz nem indított pert, így ezek szerint nem tartja aggályosnak azokat a mondatokat, hogy valóban voltak-e szoros összefonódások az árnyék-titkosszolgálat és a Fidesz volt titkosszolgálati miniszterei között.

Mint mondta, nem azt pereli az ellenzéki politikus a bíróságon, hogy vajon hogyan tudnák bizonyítani, hogy a Fidesz "a polgári polip" mozgatója volt. Nem azt tudakolja a Fidesz, hogyan bizonyítják, az országgyűlési képviselők lehallgatása valóban megtörtént - sorolta kérdéseit a politikus.

Az, hogy ezek miatt a mondatok miatt a Fidesz nem indított pert, felér egy beismerő vallomással - fűzte hozzá.

Török Zsolt tavaly ősszel többször is tartott sajtótájékoztatót, amelyeken a Fidesz és a megfigyelési ügybe keveredett UD Zrt. kapcsolatát firtatta. Az UD Zrt. március elején közölte, hogy a cég és vezetői ellen az NBH főigazgatója tett feljelentés tavaly szeptemberben súlyos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, és még aznap házkutatást is tartottak a székházukban.

A házkutatást megalapozó bűncselekmények közül azonban a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt már másnap megszüntették a nyomozást. Az UD Zrt. szerint nincs kémszoftverügy sem. Mint írták, a kémszoftver telepítésére, illetve a kormányzati gerincháló "meghekkelésére" vonatkozó állítások hamisnak bizonyultak, sőt még feljelentés sem született ebben a körben.

Megszüntették azt az eljárást is, amelyet Dávid Ibolya, az MDF elnöke indított a személyét érintő állítólagos megfigyelés miatt
- emlékeztetett a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.