A kormány megalázza az embereket a Fidesz szerint

Fidesz: az embereknek munkára, nem alamizsnára van szükségük

Az embereknek tisztességes fizetést adó tisztességes munkára, és nem alamizsnára van szükségük - közölte Cser-Palkovics András.

2009.06.17 16:14MTI

A kormány miután elvette a 13. havi nyugdíjat, befagyasztotta a családi pótlékot, lerövidítette a gyedet és a gyest, megemelte az adókat, azt hiszi, "attól, hogy körbeadják a befőttes üveget, bármilyen problémát meg tudnak oldani" - fogalmazott.

Az embereket nem lehet mindenfajta ötlettel átvágni, a családok ugyanis pontosan tudják, hogy a problémáik megoldására nem ezek az intézkedések jelentik a megoldást - jegyezte meg, hozzátéve: átverések és látványakciók helyett új társadalom- és gazdaságpolitikára lenne szükség Magyarországon.

Az ingatlanadóval kapcsolatban úgy vélekedett: a szerdai kormányszóvivői tájékoztató után még inkább elmondható, hogy szinte teljesen mindegy, mit mond ebben a kérdésben a kormány, hiszen "a kormányszóvivő saját bevallása szerint nem felkészült a kérdésben, és nem tudja, miről is beszél, azaz nem is tudja pontosan a kormány, hogy miről beszél."

Másrészt - folytatta - látható, hogy az MSZP és az SZDSZ ismét összeborult, most éppen az ingatlanadó kérdésében. Mint fogalmazott, "ami ma még 30 millió forint, az rövidesen egymillió vagy még annyi sem lesz". Cser-Palkovics András ezzel Kóka János SZDSZ-frakcióvezetőnek az ingatlanadóról szóló javaslathoz benyújtott egyik módosító indítványára utalt, amely - mint mondta - egymillió forintról szól.

"Az SZDSZ nélkül pedig nincs ingatlanadó. (...) Kóka János módosító indítványában van a valóság" - tette hozzá a helyettes szóvivő. A Fidesz újra és újra el fogja mondani, hogy amint lehetőségük lesz, eltörlik ezt az adónemet - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.