MSZP: azonnal mondjon le a fideszes Bencsik János!

Fidesz: az MSZP legyen visszafogottabb!

A Fidesz sokkal visszafogottabb és csendesebb szavakat vár az MSZP-től - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton annak kapcsán, hogy Alexa György (MSZP) lemondásra szólította fel Tatabánya fideszes polgármesterét, mert a holokauszthoz hasonlította a vízközművek átszervezését.

2009.06.13 17:42MTI

 "Sokkal visszafogottabb és csendesebb szavakat várunk attól a párttól, melynek prominens vezetője díszzsidózza politikai ellenfeleit, parlamenti képviselője a holokauszt áldozatain viccelődik, volt miniszterelnöke és pártelnöke pedig nap mint nap egy olyan villából jár dolgozni, melyet kétszeresen, először a nyilasok, aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - olvasható Cser-Palkovics András MTI-hez eljutatott közleményében.

    Alexa György országgyűlési képviselő szombaton az MTI-vel közölte: az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy azonnal mondassa le Bencsik Jánost, Tatabánya polgármesterét, hívja vissza az Országgyűlésből, és zárja ki a pártból, mert a holokauszthoz hasonlította a Észak-Dunántúli Vízmű átszervezését - mondta Alexa György, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek.

    Ha a Fidesz nem tesz eleget a felszólításnak, akkor egyértelművé válik, hogy miután már együttműködik az önkormányzatokban a Jobbikkal, most megkötötte a szavak koalícióját is ezzel a párttal, és innen már csak egy lépés, hogy a parlamentben is koalíciót kössenek - vélekedett a kormánypárti képviselő.

    Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő az ATV egyik szombati műsorában az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. szervezetének és működésének korszerűsítése című dokumentumból idézve arról beszélt, hogy vízmű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat egy, a vízmű társaság által létrehozott kft.-be viszik ki. Elmondta, hogy a dokumentum szerint a dolgozók egy jelentős részét is áthelyezik a kft.-be a dolgozók, majd a bevont tőkéből fizetve a végkielégítést elbocsátják őket. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "felültetik őket, már bocsánat, egy vonatra, utána bekísérik őket egy helyiségbe, ott megnyitják a csapot, és nem a víz fog folyni".

MSZP: azonnal mondjon le a fideszes Bencsik János!

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, hogy azonnal mondassa le Bencsik Jánost, Tatabánya polgármesterét, hívja vissza az Országgyűlésből, és zárja ki a pártból, mert a holokauszthoz hasonlította a Észak-Dunántúli Vízmű átszervezését - mondta Alexa György, az MSZP országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek.

    Ha a Fidesz nem tesz eleget a felszólításnak, akkor egyértelművé válik, hogy miután már együttműködik az önkormányzatokban a Jobbikkal, most megkötötte a szavak koalícióját is ezzel a párttal, és innen már csak egy lépés, hogy a parlamentben is koalíciót kössenek - vélekedett a kormánypárti képviselő.

    Alexa György elmondta, hogy Bencsik János egy pénteki televíziós műsorban a cég átszervezését és egy állítólagos  létszámleépítést a holokauszthoz, az emberek elgázosításához hasonlította. Egyértelmű beszéd, erre nem lehet azt mondani, hogy elszólás - közölte a politikus.

    A szocialista képviselő szerint a fideszes polgármester átlépett egy határt, amit egy demokratikusan gondolkodó, az emberi méltóságot tiszteletben tartó politikust elválasztja a szélsőjobboldaltól. "Igaz, ezt a határt az elmúlt években számtalan fideszes átlépte már, ennek eredménye, hogy mára szinte lehetetlen különbséget tenni néhány fideszes képviselő és a legradikálisabb szélsőjobboldali politikai erő, a Jobbik képviselőinek szavai között" - fogalmazott.

    Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő az ATV egyik szombati műsorában az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. szervezetének és működésének korszerűsítése című dokumentumból idézve arról beszélt, hogy vízmű üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat egy, a vízmű társaság által létrehozott kft.-be viszik ki. Ezt 80 millió forint törzstőkével hozzák létre, majd a dokumentum szerint rövid időn belül 200 millió forint külső tőkét vonnak be - fűzte hozzá. Ez Bencsik János szerint ez azonnali többségi tulajdont jelent a magánbefektető számára.

    Elmondta, hogy a dokumentum szerint a dolgozók egy jelentős részét is áthelyezik a kft.-be a dolgozók, majd a bevont tőkéből fizetve a végkielégítést elbocsátják őket. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "felültetik őket, már bocsánat, egy vonatra, utána bekísérik őket egy helyiségbe, ott megnyitják a csapot, és nem a víz fog folyni".

    Alexa György ezzel összefüggésben azt mondta, a kormány  az elmúlt napokban többször is elmondta, hogy nem áll szándékában a vízvagyont privatizálni. Szerinte a tervek egy célszerűbb átszervezésről szólnak a gazdaságosabb működés érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.