44 ezer forint tiszteletdíj illeti meg

Ennyi ér egy gombnyomás: majd húszezres órabér jutott Kivágónénak

Még három órát sem dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben Kivágó Iván Györgyné (MSZP), a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint mégis több mint 44 ezer forint tiszteletdíj illeti meg.

2009.05.19 09:24Magyar Nemzet

A hivatal sajtóirodája szerint a politikus mandátumának igazolása és lemondása között 12 nap telt el, így a törvények alapján kap ennyit. A lap azt írja, hogy Kivágóné hivatalosan csak május 4-én lett fővárosi képviselő, a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló törvény első paragrafusa alapján jogait valójában a május 14-i eskütételtől gyakorolhatta csak. 

Az MSZP-SZDSZ koalíció a Fővárosi Közgyűlés május 14-i, alig két és fél órás rendkívüli ülésén fogadta el a főváros költségvetését, és ehhez volt szükség Kivágóné szavazatára, akit a gyanúsítottként előzetes letartóztatásban lévő szocialista Hunvald György helyére jelöltek - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Mindössze két és fél óráig volt képviselő, csak addig, amíg megszavazták Budapest költségvetését. Azt mondta, a személyét ért támadások miatt távozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.