A vádak miatt nem marad a közgyűlésben

Kivágóné a költségvetés elfogadása után lemond

Kivágó Iván Györgyné lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után - írta a politikus.

2009.05.13 20:02MTI

"Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan, és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ez úton is visszautasítom és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon - felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve - lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról" - nyilatkozta a szocialista politikus az MTI-nek szerdán. 

Felidézte: kerületi politikusként azt vállalta, hogy négy éven keresztül Soroksár érdekeinek megfelelően dolgozik, nemrég pedig azt, hogy a fővárosi lakosság érdekében a közgyűlés tagjaként közreműködik a város költségvetésének elfogadásában. 

Tettem ezt azért, mert baloldali politikusként vállalhatatlannak tartom, tartottam, hogy az ellenzék jól érzékelhető ellenérdekeltsége következményeként ne legyen költségvetése a fővárosnak - fogalmazott, hozzátéve: a felelősségteljes politikusok tudatában vannak annak, hogy a költségvetés elfogadásának elhúzódása valamennyi fővárosi közintézményt érinti, "köztük kórházainkat, iskoláinkat, szociális intézményeinket is". 

Kivágó Iván Györgyné hangsúlyozta: ha a fővárosi közgyűlés elfogadta a költségvetést, ez irányú kötelezettségének és vállalásának is eleget tett, mielőtt lemondana mandátumáról. Kivágó Iván Györgyné a február óta előzetes letartóztatásban lévő, s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét vette át a fővárosi közgyűlés MSZP-frakciójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.