Kivágónéval meg van a többség!

Demszky: elfogadhatják a főváros költségvetését

Több mint két hónapos csúszás után csütörtökön elfogadhatják a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetését, mivel a Fővárosi Közgyűlés létszáma teljessé válik - közölte Demszky Gábor szerdán újságírók előtt.

2009.05.13 14:29MTI

A beruházások és a működtetés szempontjából egyaránt rendkívül fontos a büdzsé elfogadása. Ezáltal nagyobb sebességi fokozatba kapcsolhatnak, gyorsabbá válhatnak a fejlesztések - mondta a főpolgármester. 

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes hozzáfűzte: az 532 milliárd forintos, feszített költségvetésben 204 milliárd új beszerzés és 32 milliárd felújítás, valamint csaknem 34 milliárd új hitelfelvétel szerepel. Az uniós fejlesztésekhez a jövőben is új hitelt kell felvenni - jegyezte meg. Hozzátette, hogy jövőre konkrét fiskális reformot készítenek elő. A költségvetés elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy leteszi esküjét Kivágó Iván Györgyné, aki a február óta előzetes letartóztatásban lévő, s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét veszi át az MSZP-frakcióban. 

Az új képviselővel ismét egyfős többsége lesz a közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíciónak és így az ellenzék nélkül is mindent el tudnak fogadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.