"Ha nincs, kórházak, iskolák kerülnek veszélybe"

Május közepére lesz Budapestnek költségvetése?

Budapestnek május 14-én lesz költségvetése - jelentette ki Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője pénteken az MSZP városligeti majálisán szervezett fórumon.

2009.05.01 13:15MTI

Az a probléma, hogy ha ennek a nagyvárosnak nincs költségvetése több tízezer munkahely, a kórházak, az iskolák működése kerül veszélybe - vélekedett a politikus.

Steiner Pál
a közgyűlési mandátumáról lemondott Hunvald György helyére jelölt Kivágó Iván Györgynéről azt mondta, a budapesti szocialistáknak sem okuk, sem lehetőségük, hogy újragondolják a jelölését.

"Kivágó Marika soha nem volt ügynök" - fűzte hozzá. A telt sátor előtt tartott fórumon taps követte a frakcióvezető azon szavait, hogy Kivágó Marika át fogja venni a mandátumát.

Steiner Pál szerint ebben a történetben benne van az, hogy az elmúlt húsz évben a pártok nem tudtak ügynöktörvényt hozni.

Hagyó Miklós
szocialista főpolgármester-helyettes közölte, hogy nagyon sokat tettek a kerékpáros közlekedéséért, de van még teendőjük.

Hozzátette: 2010-re elkészül Budapesten a kerékpárkölcsönző rendszer, először a belvárosban. Kitért arra, hogy a fővárosban 30 európai uniós beruházás zajlik, szinte valamennyi városrész évtizedes problémáira választ adnak azokkal.

Megjegyezte, a nagymamája 89 éves, szerinte még ő is fog utazni a 4-es metrón. A munkahelyek biztonságának és a szociális biztonságnak a megőrzését sorolta a legfontosabb teendők közzé Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes a fórumon.

Úgy vélte, a kormány sorsfordító feladatok megoldása előtt áll. A nagy ellátórendszerek a ma befolyó forrásokból nem tarthatók fent, de ezeket a szolgáltatásokat garantálni kell, és oly módon, hogy közben megerősödjön Magyarország - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.