A korábbi vezetőt gyakorlatilag elzavarták

Csitul a botrány: ideiglenes vezetőt neveztek ki a Sportkórház élére

Gusztonyi Ágnest, az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet (OITI) főigazgatóját bízta meg az Országos Sportegészségügyi Intézet ideiglenes vezetésével az egészségügyi miniszter - írja hétfői számában a Népszava.

2009.05.11 07:10Népszava/ma.hu

A lap úgy tudja, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter választása azért esett rá, mert Gusztonyi Ágnes az OITI élén már bizonyított, kinevezése után felszámolta a korábbi szabálytalanságokat. 

A tárcavezető május elsejei hatállyal mentette fel tisztségéből Berkes István professzort, a Sportkórház korábbi vezetőjét. Április elején ugyanis az intézmény tíz orvosa levélben fordult az Egészségügyi Minisztériumhoz a kórházban tapasztalt szabálytalanságok miatt.

A ma.hu korábban megírta: Berkes István helyett új vezetőt szeretnének a Sportkórház élére az intézmény orvosai, mivel szerintük lehetetlenné vált a további együttműködés a főigazgató főorvossal. A tíz orvos - köztük Tállay András adjunktus, a pekingi olimpiai orvoscsoport vezetője, Dobos József és Légrádi József főorvos - levélben fordult a felettes vezetőkhöz, így az Egészségügyi Minisztériumhoz, a sportért felelős Önkormányzati Minisztériumhoz, a Magyar Orvosi Kamarához és a Magyar Olimpiai Bizottsághoz. Azt kérik: "az Intézet vezetésével kapcsolatos anomáliákat tárják fel, a szükséges vizsgálatokat folytattassák le, és az eredménynek megfelelően olyan döntést hozzanak, hogy a jövőben a sportolók ellátása új felelős vezetőkkel, végre zavartalanul, nemzetközi színvonalon megvalósulhasson". 

Az aláírók szerint Berkes István részéről - aki a MOB elnökségének tagja - olyan szakmai, vezetői és emberi hibák merültek fel, melyeket "a kórház orvosainak jelentős része nem tud tovább tolerálni, melyekkel morálisan nem tudnak azonosulni. A kialakult helyzetért leginkább felelős Főigazgató legközelebbi munkatársai előtt hitelét veszítette, vele a további együttműködésük lehetetlen." "Mindehhez társul a Főigazgató részéről a kórházi helyzet rendszeres hamis értékelése, a dolgozók félrevezetése."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.