Borongós idő a hét elején

Keddtől vastagabb pulóverre lesz szükségünk

Hétfőn a sok napsütés mellett csak időnként növekszik meg a felhőzet, kisebb eső, zápor főleg eleinte a keleti megyékben fordulhat elő.

2009.03.16 08:40koponyeg.hu

Napközben megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél. Reggel 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, délután 11 fok körüli értékeket olvashatunk le a hőmérőkről. 


Kedden délelőtt változóan felhős lesz az ég, napsütésre is számíthatunk; majd délután északnyugat felől hidegfront érkezik, erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan alakulhat ki eső, zápor, a hegyekben hózápor is lehet. Estétől viharossá fokozódik az északnyugati szél. 

Szerdán borongós idő valószínű, elszórtan, délután már többfelé záporral, hózáporral, néhol esetleg zivatarral. Az északnyugati szél többfelé lesz viharos, a hevesebb záporokat erősen viharos széllökések kísérhetik. Lehűlésre számíthatunk. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között alakulhat. 

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé lehet hózápor, zápor. A légmozgás átmenetileg mérséklődik. A sokéves átlagnál jóval hidegebb lesz, délután csak 5 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. 

Pénteken és szombaton is még hűvös, szeles időre van kilátás, majd vasárnaptól fokozatos enyhülés kezdődhet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.