Megtalálták volna az elsüllyedt Atlantiszt?

Jó munkát végzett a Google Earth új, víz alatti keresője

Bernie Bamford angol repülőgép tervező mérnök állítása szerint az elsüllyedt Atlantisz várost találta meg Afrika nyugati partjainál a Google Earth új, víz alatti keresőjével.

2009.02.23 11:01ictpress

A Google cáfolta a hírt, miszerint az elsüllyedt várost találta volna meg a mérnök, sokkal inkább óceánfenék-kutatók által hátrahagyott nyomokat fedezett fel. Valóban igaz az, hogy számos új felfedezés köthető a Google Earth-höz - írja a Google közleményében -, ám ebben az esetben, amit a felhasználók Atlantisznak gondolnak nem más, mint kutatóhajók szonárjai által hátrahagyott nyomok.

A keresőcég állításai azonban nem tántorítják el a közösségi oldalak felhasználót, hogy a különböző közösségi oldalakon megvitassák az esetet, írja a New York Times. A Google Earth már népszerűvé tett egy 130 ezer négyzetkilométeres lakatlan szigetet az Adriai tengeren. Egy amerikai kincsvadász egy elsüllyedt hajót talált meg a Google Earth segítségével, ami egy népszerű műholdas képet adó program. A rakomány összesen 3 milliárd dollárt ér.

A svájci rendőrség a Google Earth segítségével azonosította a két farmernek a földjét, akiktől 1,1 tonna marihuánát foglaltak le, aminek az értéke hozzávetőlegesen 550 000 euró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.