41 milliós számítástechnika

Ennyit a megszorításokról: hétszázezres laptopok a honvédségnek?

Darabonként hétszázhuszonötezer forintért vásárol ötvenhét hordozható számítógépet a honvédség, a beszerzés teljes összege meghaladja a 41 millió forintot - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

2009.03.03 09:28Magyar Nemzet

A lap emlékeztet arra: Szekeres Imre tárcavezető egy hete közölte, hogy a takarékosság jegyében az idén elmarad a kecskeméti repülőnap, a honvédmajális, katonai tisztelgések pedig csak az állami ünnepségeken lesznek, továbbá csökkentik a külföldi kiküldetések számát, illetve a felesleges ingatlanokat átadják - spórolva azok őrzésén - a nemzeti vagyonkezelőnek.

A Honvédelmi Minisztérium közölte: a katonai feladatok végrehajtásához elengedhetetlenül szükséges eszközökről van szó, ezért beszerzését nem tartják aggályosnak, és az irodai számítógépeknél azért kerülnek jóval többe az új laptopok, mert azoknak speciális körülményeknek kell megfelelniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.