Döntés előtt a Sláger és a Danubius

ORTT: ismét tárgyalhatják a két országos kereskedelmi rádió frekvenciapályázatának ügyét

Ismét a médiahatóság napirendjére kerülhet a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának meghosszabbítása, alig egy héttel azt követően, hogy a testület úgy döntött, elhalasztja az ősszel lejáró koncessziók megpályáztatását - értesült tagoktól hétfőn az MTI.

2009.01.19 14:16MTI

Közlésük szerint az egyik tag javasolta a kérdés újratárgyalását, a javaslat indoklásáról csak annyit mondtak, minden tagnak joga kezdeményezni valamely téma napirendre vételét.

Arról, hogy ismét a testület elé kerüljön-e a téma, várhatóan jövő heti ülésükön voksolnak, és ha többséget kap a kezdeményezés, egy héttel később kerülhet terítékre az ügy. Január 8-i határozatával elhalasztotta a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - idén novemberben lejáró koncessziójának megpályáztatását az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Az MTI akkori információja szerint - kétharmados többséggel felkarolva a Fidesz által delegált Szalai Annamária javaslatát - úgy döntöttek: addig nem lépnek az ügyben, amíg az Alkotmánybíróság nem hozza nyilvánosságra a decemberi médiatörvény-módosítás normakontrolljának eredményét.

Majtényi László, az ORTT elnöke szerint "súlyos következményei" lehetnek a döntésnek, egyfelől azért, mert így elképzelhető, hogy a hatályban lévő műsorszolgáltatási szerződés lejártáig nem születik döntés e frekvenciák sorsáról, másrészt azért, mert így elmaradnak a koncessziós díjból származó bevételek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.