Internetes rádiózás kezdőknek

13.000 rádióállomás egy pillanat alatt

Az Aluratek egy olyan pendrive-ra hajazó eszközzel jelentkezik, mely internetes rádióadások ezreit kínálja a felhasználók számára

2008.10.09 12:03koac, ma.hu

Az USB Internet Radio Jukebox egy kicsiny készülék, leginkább egy pendrive-ra hasonlít, ám azzal ellentétben az Aluratek eszköze nem tárolókapacitást kínál számunkra, hanem az internetes rádiózás élményét. Az interneten valamelyest jártas emberek persze boldogulnak ilyen szerkezet nélkül is, de a nagy többség számára biztos jól jön, ha egy nagy listából választhatja ki azt a rádióállomást, mely számára a legmegfelelőbb. Nos, az Aluratek listája elég nagyra sikeredett, tekintve, hogy 13.000 adót tartalmaz. 13.000 adót a világ 150 országából.

Ezen állomások eléréséhez a felhasználónak nem lesz más dolga, mint bedugnia a kicsiny eszközt az internetre csatlakozó számítógépének USB portjába. Ennyi. Semmiféle szoftver installálására nincs szükség. A rádióállomások között többféle módon is keresgélhetünk. Az adók csoportosítva vannak földrajzi elhelyezkedésük, valamint stílusuk szerint is. A hallgatók szavazhatnak is ezen csatornákra, így aztán lehetőségünk lesz belehallgatni az országok szerinti top10-be is.

A Windows ma is használatos verzióival (2000, XP és Vista) kompatibilis készüléknek nincsen havidíja. A különböző online üzletekben már most is megvásárolható, mégpedig 40 dollárért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.