Járvány

Koronavírus - Járványkórházként működik a miskolci Semmelweis kórház

A kórház teljes ágykapacitása rendelkezésre áll a betegek ellátására.

2020.03.27 12:31MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház miskolci Semmelweis tagkórháza péntektől járványkórházként működik - közölte a gyógyintézmény az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a kórházban egy olyan egészségügyi ellátó egységet alakítottak ki, amely kizárólag a Covid-19 vírus okozta járványveszély megelőzésére, illetve a megbetegedettek ellátására áll rendelkezésre. A kórház a koronavírus-fertőződéssel kapcsolatos járványügyi megelőző és betegellátó feladatokat látja el.

A kórház teljes ágykapacitása rendelkezésre áll a betegek ellátására, az intenzív részleget kibővítették, külön lélegeztető központot alakítottak ki az esetlegesen lélegeztetésre szoruló betegek számára és a gyermekek esetében is elkülönített lélegeztetési részleg áll rendelkezésre.

Az intézményben a műtőket átalakították és felszerelték annak megfelelően, hogy a jövőben kizárólag a COVID-19 vírusfertőzött betegek ellátása itt történhessen meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.