Járvány

Koronavírus - 16 egészségügyi dolgozót megfigyelnek a Dél-Pesti Centrumkórházban

Hétfőn két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

2020.03.09 17:22ma.hu

16 egészségügyi dolgozó van megfigyelés alatt a Dél-Pesti Centrumkórházban, de eddig egyikőjüknél sem azonosítottak koronavírus fertőzést – tájékoztatta az atv.hu-t az EMMI sajtóosztálya.

Hétfőn két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél, az idős magyar férfi beteg 74 éves feleségénél, diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó kontaktkutatással kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.