A kormány hatalmas összeget herdált el?

Fidesz: mennyi pénzt költött a kormány tanulmányokra?

A Fidesz kérdéssel fordul a kormány minden tagjához, azt tudakolva, hogy a szocialista kormányzás időszakában mennyi pénzt költöttek az egyes minisztériumok tanulmányokra - közölte a párt egyik országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten.

2008.01.19 12:30MTI

A Fidesz kíváncsi arra, hogy összesen mekkora a tanulmányokra fordított kiadás, ezért "írásbeli kérdéssel fordulunk a kormányoldal minden minisztériumának vezetőjéhez, amelyben arról érdeklődünk, hogy 2002. május 27-e és 2007. december 31-e között a minisztériumok és azok jogutódjai mennyit költöttek tanulmányokra" - fogalmazott Ágh Péter sajtótájékoztatón.

A Fidesz attól tart, hogy "grandiózus forrás az, ami ki fog jönni", és ezt a szocialista kormány "elherdálta" szakértői anyagokra.

Az ellenzéki politikus szerint ezek a kiadások értelmetlenek voltak, hiszen semmilyen tanulmány nem javított az ország helyzetén. Példaként a Balatonőszödön elhangzott Gyurcsány beszéd utóhatásáról készített tanulmányt említette.

Pénz van - mondta Ágh Péter -, csak értelmetlen célokra, luxus kiadásokra és nem az ország közös céljaira, kiadásaira fordítja a kormány. Úgy vélte, hogy a tanulmányokat a minisztériumi apparátusoknak, szakértőknek kellene elkészíteniük, ők ezért kapják a fizetésüket.

A képviselő példaként említette, hogy a Miniszterelnöki Hivatal a tavaly 120 millió forintot fizetett ki tanulmányokra. Hozzátette: 2002-óta a Medgyessy és a Gyurcsány kormány 101,5 milliárd forintot költött el bútorokra, autókra, kommunikációs kiadásokra.

Arra a kérdésre, hogy az Orbán-kormány időszakában mennyit költöttek el hasonló célokra, Ágh Péter mindössze úgy válaszolt: "akkor más volt a helyzet", és semmilyen konkrét összeget nem mondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.