Ilyen volt a régi szép világ

Ledöbben, milyen film került elő 1938-ból

Volt ám élet Budapesten a két világháború között, bár eddig erről csak fekete-fehér felvételeket láthattunk elvétve, most itt egy lenyűgöző videó! Szinte megelevenedik előttünk az akkori Magyarország!

2017.02.19 08:43ma.hu

A két világháború között a technicolor eljárással a Metro-Goldwyn-Mayer Budapestről egy színes rövidfilmet készített 1938-ban. A módszer alkalmazása során Eastmancolor filmnyersanyagot felhasználva a három alapszínt külön-külön "festik fel" a pozitívra. Az eljárást egyébként már régóta nem használják - többek között azért is, mert nagyon drága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.