Wimbledon, te csodás

Szávay magabiztosan kezdett

Nem is hinnénk, hogy Angliában is sokan szurkolnak nagyszerű teniszezőnknek, Szávay Áginak. Pedig sok kint élő magyar zarándokol a tenisz szentélyébe, ha Ági játszik. Ági pedig hálás az érdeklődésért... Szávay a második fordulóba jutott.

2008.06.24 09:10Wimbledon, ma.hu

Azt mesélik a kint élő magyarok, hogy bár az angol tenisz bajnokság ideje alatt tényleg minden csak a teniszről szól, ők már megszokták ezt, és várják. Úgy érzik ilyenkor, hogy ők is turisták, hiszen óriási a kavalkád. 

És hát mennyivel jobb érzés magyarnak lenni Angliában akkor, amikor Szávay esélyesként lép pályára. Egyenlőre még nem a centerpályán, de bízunk benne, hogy annak is eljön az ideje. 

Ági első fordulóbeli ellenfele, az olasz Tathiana Garbin már rutinos „róka”, és hiába esélyesebb Ági, pont az ilyen ravasz, sok csatát megélt teniszezők tudják zavarba hozni a fiatal tehetségeket. S bár Ági már több, mint egy puszta tehetség, látszik rajta, hogy izgul. Biztos jól esik neki a néha-néha felcsendülő magyar szó: „hajrá, Ági, gyerünk, gyerünk!” 

Ő pedig megfogadja a biztató szavakat, és szenzációs első szettet produkál. Háromszor is elnyeri ellenfele adogatójátékát, és zavarba ejtő magabiztossággal hozza a szettet: 6-1. A nézőtéren is érezhető volt Ági feszültsége annak ellenére, hogy 25 perc alatt intézte el az első szettet. Vagy pedig éppen ezért?
 
Nem könnyű ugyanis behúzni egy első fordulóbeli győzelmet Wimbledonban. Senki ellen. Hát még egy tapasztalt, 35 éves rutinos olasz ellen…?
 
Ezt a második szettben meg is tapasztaljuk, az olasz küzd elképesztő módon, és 5-3-as Szávay vezetésnél, mikor Ági adogathat, 15-40. Két brék labda az olasznál. Ági higgadt, és hárítja őket. Utána még három!!!! alkalommal jut előnyhöz Garbin, de akkor már érezhető: Ági ezt itt és most behúzza valahogy. Egy szép elütéssel. 

Gyönyörű volt Ágika, köszönjük. Ő pedig kimosolyog a nézőtérre. Még mindig azzal a kedves, gyermeki mosolyával. Csak így tovább, Ági.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.