Népszavazás

"A magyarok európaiabbak a kormányuknál"

Így reagált a luxemburgi fődiplomata.

2016.10.02 22:09MTI

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter megkönnyebbüléssel fogadta, hogy érvénytelen lett a vasárnapi magyarországi kvótareferendum.

A magyarok európaibbnak bizonyultak a kormányuknál - mondta Jean Asselborn a dpa német hírügynökségnek.  

A szociáldemokrata politikus úgy fogalmazott, nem jó nap ez Orbán Viktor miniszterelnöknek, de nem volt rossz Magyarország és az Európai Unió számára.

A luxemburgi külügyminiszter a többség passzív ellenállásaként értékelte, hogy a részvételi arány elmaradt attól, amely az érvényességhez kellett volna.

"Remélem, hogy az EU-ban konzekvensen a magyarok többségének oldalán és a magyar kormány politikája ellen foglalunk állást" - mondta Jean Asselborn.

"A magyarok megérdemlik a tiszteletünket" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.