Népszavazás

Kvótareferendum - Megkezdte a levélszavazatok szkennelését az NVI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este 7 órakor megkezdte a megérkezett csaknem 74 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését, a munkát mintegy harminc munkatársuk végzi.

2016.10.02 19:27MTI
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szkennelésre - a kézi számolást megelőzően - azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják. Levélben a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az országos népszavazáson.

Az NVI hétfőtől a beérkező levélcsomagok külső borítékját bontotta fel, és ellenőrizte a szavazási iratok érvényességét, de a szavazatot tartalmazó lezárt borítékok felbontásával megvárták a vasárnap este 7 órát.

Vasárnap reggelig összesen több mint 90 ezer levélszavazatot juttattak vissza a Nemzeti Választási Irodához a jogosultak, ezek közül az ellenőrzés során 74 652 szavazási iratot találtak érvényesnek.

Az országos népszavazásra összesen 274 ezer levélben szavazót vett fel a névjegyzékbe az NVI.

"Magas részvétel, és elsöprő aránya a nemeknek"

2003. április 12-i népszavazás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.