"Megyek le a parasztjaimhoz Halasra"

Lados szerint előfordult, hogy Zuschlag bombariadót rendelt

Zuschlag János "bombariadót rendelt" egyszer, hogy elhalasszák a Gyermek és Ifjúsági Konferencia vezetőválasztó gyűlését - mondta el a Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István a pénteki tárgyaláson.

2008.11.07 13:46MTI

A másodrendű vádlott a kilencedrendű vádlott védőjének kérdésére elmondta, hogy egy alkalommal Zuschlag János "bombariadót rendelt" azért, mert Prácser László vádlott "nem jól állt" az ifjúsági szervezeteket tömörítő Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) vezetőválasztó gyűlése előtt.

A bombariadóra ténylegesen sor került, majd az elhalasztott és megismételt választáson már Prácser Lászlót választották meg a tömörülés elnökévé.

Lados István másodrendű vádlott a bombariadós történetet azért említette, mert ezzel akarta bizonyítani, hogy Zuschlag János széles "eszközrendszerrel rendelkezett" érdekei érvényesítéséhez.

Pénteken Lados István másodrendű vádlott már a nyolcadik tárgyalási napon állt a bíróság előtt. Prácser László kilencedrendű vádlott védőjének kérdéseire válaszolva Lados István részletesen beszélt a 2003-óta folyó pályázati tevékenységről, valamint Zuschlag Jánosnak a többi vádlotthoz fűződő viszonyáról is.

Zuschlag despota volt, másokkal üvöltözött, büszke volt arra, hogy embereket kénye-kedve szerint rángat, és azokat a dolgokat is el tudta intézni, amelyeket más már nem tudott - mondta Lados, ennek alátámasztására szó szerint idézte Zuschlag több alkalommal ismételt mondatát: "na megyek le a parasztjaimhoz, Halasra".

A vádlott kihallgatása péntek délután is folytatódik. Lados István a többi vádlott védőinek kérdéseire válaszol.

A bíró bejelentette: Zuschlag János kihallgatása kedden kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.