Cifrábban is elkúrták már

"B... meg Zuschlag, már megint mi van a k...va pályázataiddal?"

Az őszödi beszéd elhangzása óta trágárságairól elhíresült Gyurcsány Ferenc már sportminiszter korában sem válogatott a kifejezésekben - derült ki a Zuschlag János volt szocialista politikus nevével fémjelzett büntetőper tegnapi fordulóján.

2008.10.31 11:24Magyar Hírlap

A másodrendű vádlott, Lados István felvette, amint Zuschlag az MSZP-től a képviselői mandátumáról való lemondásáért kapott több tízmillió forinttal dicsekedett. Lados István, Zuschlag János volt személyi titkára folytatólagos meghallgatásával folytatta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság az MSZP politikusait érintő, bűnszervezetben elkövetett csalássorozat perének tárgyalását.

A vádlott beszámolt róla, hogy egy 2004-ben rendezett vacsorán Arató Gergely, az oktatási tárca mostani államtitkára Zuschlag biztatására Gyurcsány Ferenc sportminiszterrel pályázati ügyekről beszélgetett. Állítása szerint Gyurcsány egyszer csak a tucatnyi meghívott jelenlétében azt kiabálta a közelében álló főszereplőnek: "B… meg Zuschlag, már megint mi van a k…va pályázataiddal?"

Lados részletesen emlékezett, hogy az elé tárt pályázati kérelmeken, szakmai beszámolókon és elszámolásokon kinek az aláírását hamisította oda, illetve melyik vádlott tette ezt meg valaki más helyett.

Elmondta azt is, hogy 2005 szeptemberében egy olyan beszélgetést rögzített, amelyen Zuschlag telefonon azzal kérkedett, hogy miután a nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatain viccelődött, és lemondani kényszerült a képviselői mandátumáról, ezért cserébe több tízmillió forintos "lelépési pénzt" kapott az MSZP-től.

"Részben Győrfi Ludoviktól (11. rendű vádlott) tudtam meg, illetve a főnökömmel beszélgetve vált világossá előttem, hogy Zuschlag az ügy kirobbanása után az MSZP-vel arról egyezkedett: fizessenek neki harmincmillió forintot a költségeire és további 150 milliót az elcsalt pénzek megtérítésére, valamint a társainak járó kártérítésre"– mondta Lados.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.