Szilvásy György is érintett lehet?

Baja, Baráth, Csiha, Szilvásy is a Zuschlag-ügyben?

Baja Ferenc, Baráth Etele, Csiha Judit és Szilvásy György is érintett lehet a Zuschlag János nevéhez köthető büntetőügyben, a per másodrendű vádlottjának bírósági vallomása szerint - jelenti a HavariaPress.

2008.10.17 07:04HavariaPress

Lados István, aki a fiatal szocialista politikus személyi titkárja volt, vallomásában egyebek között beszélt arról, hogy Baja Ferenc a 2006-os választásokat megelőzően egy zártkörű alapítványi találkozón gyakorlatilag arra szólította fel őket, hogy minden olyan választókerületből, amelyben indul szocialista képviselő-jelölt, nyújtson be pályázatot egy-egy civil szervezet vagy alapítvány, valamilyen általános célra, s az így elnyert állami pénzeket majd az illető szocialista jelöltek kampányára használják majd fel.

Példaként említette, hogy így kapott állami pénzt a kampányához a zuglói választókerületekben Baráth Etele és Csiha Judit is: állítása szerint mindkét politikus kampányfőnökének ő személyesen adta át a pénzt. Lados István arról is beszélt, hogy érintett lehet az ügyben Szilvásy György jelenlegi titokminiszter is, aki - a vallomás szerint - személyesen figyelmeztette Zuschlagot, hogy lehallgatják a telefonját.

Ezt állítása szerint úgy tudta meg, hogy Zuschlag egy alkalommal dühösen szidalmazni kezdte Szilvásyt, azt állítva, hogy "későn szólt". A per tárgyalása jövő héten folytatódik, s az előzményekből arra lehet következtetni, hogy ügynek további érdekes politikai vonatkozásai is napvilágra kerülhetnek még.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.