Lados István kihallgatásával folytatódott a per

Zuschlag-per: A bíró megtiltotta a tárgyalás élő közvetítését

A Zuschlag-per szerdai tárgyalási napján az Origo internetes hírportál élő közvetítését betiltotta Fodor Endre tanácsvezető bíró, mert véleménye szerint nem lehet teljes körűen biztosítani a személyiségi jogok védelmét.

2008.11.05 10:45MTI

A szerdai tárgyalási nap első szünete után a tanácsvezető bíró betiltotta az internetes élő közvetítést. Fodor Endre bíró határozottan utasította a hírportál újságíróit, hogy az élő közvetítést állítsák le. Elmondta azt is, hogy a tárgyalási szünet egy részét is közvetítették, pedig akkor mindenkinek el kell hagynia a tárgyalótermet. A bíróság engedélyezi a kép- és hangfelvételek készítését, de azok csak a személyiségi jogokat figyelembe véve kerülhetnek adásba. Lados István másodrendű vádlott sem járult hozzá ahhoz, hogy felismerhető felvételt vagy képet készítsenek róla.

Lados István kihallgatásával folytatódott a per

A Zuschlag János és 15 társa ellen indított büntetőper a másodrendű vádlott, Lados István kihallgatásával folytatódott szerdán Kecskeméten. A vádlott a hetedik tárgyalási napon áll a Bács-Kiskun Megyei Bíróság előtt. Fodor Endre tanácsvezető bíró a vádlott kihallgatását befejezte, a vád képviselője a legutóbbi tárgyalási napon tett fel kérdéseket. Szerdán a vádlottak védőinek kérdéseire válaszol Lados István. A tanácsvezető bíró a tárgyalási nap kezdetén közölte: ha a védők kérdései időben befejeződnek, akkor ma megkezdi az elsőrendű vádlott, Zuschlag János kihallgatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.