55 év

Kiss László bocsánatot kért Takáts Zsuzsannától

Ügyvéd jelenlétében Kiss László találkozott azzal a Takáts Zsuzsannával, akit 55 évvel ezelőtt két társával megerőszakolt.

2016.05.11 17:15ma.hu/MTI

A hvg.hu arról számol be, hogy a szerdai képviselő-testületi ülés előtt Kiss László arról tájékoztatta a százhalombattai polgármestert, hogy ma találkozott egykori áldozatával, Takáts Zsuzsannával ügyvéd jelenlétében, és bocsánatot kért az asszonytól, aki meg is bocsátott neki.

A fejleményekről városvezető tájékoztatta a média képviselőit a képviselő-testület 13 órától kezdődő ülése előtt.

Nem kezdeményez perújrafelvételt Kiss László

Várhatóan nem kezdeményez perújrafelvételt Kiss László ex-szövetségi kapitány a több mint ötven évvel ezelőtti csoportos nemi erőszak ügyében – értesült a 168 Óra.hu.

Az ügyben megkereste a portál Bánáti Jánost ügyvédet, aki azt mondta, hogy Kiss László felhívta telefonon és arra kérte, álljon le az iratok tanulmányozásával, ne fektessen bele több energiát, a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Kiss azóta lemondott százhalombattai díszpolgári címéről, kérte, ne róla legyen elnevezve a helyi uszoda.

Törölték Kiss Lászlót a százhalombattai díszpolgárok sorából

MTI

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta Kiss László lemondását a százhalombattai díszpolgári címről, és az uszoda sem viseli már a nevét - jelentette be Vezér Mihály (Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület) polgármester szerdán a képviselő-testület rendkívüli - zárt - ülése utáni sajtótájékoztatón.

A polgármester elmondta, hogy Kiss László úszóedző kedden kereste meg őt. A testületnek szóló levelében a korábbi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a város iránti elkötelezettségből fakadóan, Százhalombatta érdekeit szem előtt tartva hozta meg lemondó döntését.

Vezér Mihály hozzátette: a testület szerdai ülésén elfogadta a lemondást, és törölte Kiss Lászlót a díszpolgárok sorából, az eddig az ő nevét viselő uszoda neve pedig ezentúl csak Sportuszoda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.