Kiss-ügy

Takáts Zsuzsanna megkönnyebbült, hogy elmondta

Takáts Zsuzsannát 55 évvel ezelőtt erőszakolta meg 3 válogatott úszó, köztük Kiss László, az Úszószövetség későbbi kapitánya a Margitszigeti Uszodában.

2016.05.09 20:14ma.hu

Megkönnyebbült, és végre nyugodtan aludt - ezt mondta Takáts Zsuzsanna ügyvédje az RTL Híradónak azok után, hogy az asszony megrendítő interjút adott az RTL Klubnak.

Nincs sok esély perújításra?

Nincs sok esély perújításra, így reagált Takáts Zsuzsanna ügyvédje Híradónknak arra, hogy Kiss László újranézetné ügyvédjével a korábbi iratokat. Így látja az az egykori rendőr is, aki kihallgatta az úszókat a történtek után. Martinkó Károly a Népszabadságnak beszélt erről Takáts Zsuzsa interjúja után. A Fókusznak pedig egy mesteredző azt mondta, azért nem beszéltek kollégái, mert féltek a következményektől.

Levennék Kiss László nevét az uszodáról

Összehívta szerdára a százhalombattai képviselőtestület rendkívüli ülését a polgármester, hogy minél hamarabb dönthessenek Kiss László díszpolgári címéről. Vadász Mihály az RTL Híradónak azt mondta, hogy az áldozattal készített interjú után nem várhatnak tovább, és a városi uszodát is átneveznék. A Demokratikus Koalíció szerint vizsgálóbizottságnak kellene foglalkoznia a versenysportban elkövetett bántalmazásokkal. A Fidesz frakcióvezetője viszont képtelenségnek nevezte az ötletet.

Felháborodott az ország: eddig miért hallgattak?

Nagyon nagy visszhangot váltott ki a halottnak hitt áldozat exkluzív interjúja. A szombati Fókusz Pluszban állt először a nyilvánosság elé az az asszony, akit Kiss László és két úszótársa ötvenöt évvel ezelőtt megerőszakolt. Takáts Zsuzsanna megrendítő vallomása után szinte felrobbant az internet. Miközben van, aki mások helyett is bocsánatot kért, Széles Sándor mesteredző hétfőn azt is elmondta kollégánknak, hogy miért hallgatnak az edzők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.