Bombahír

Mégsem halt meg! Előkerült Kiss Lászlóék áldozata

Életben van Kiss Lászlóék egykori áldozata, akiről a nemierőszak-botrány kirobbanása után az terjedt el, hogy nem él. Most azonban már az RTL-nek is nyilatkozott. Exkluzív videóelőzetes!

2016.05.06 19:57ma.hu

Olyannyira életben van, hogy interjút is adott az RTL Klubnak az a nő, akinek csoportos megerőszakolásáért 1962-ben börtönbüntetésre ítélték Kiss László úszóedzőt – hangzott el az RTL Klub péntek esti híradójában. A 73 éves Takács Zsuzsával készített interjú a szombati Fókusz Pluszban lesz látható.

Kiss Lászlóról még április elején derült ki, hogy 1961-ben elkövetett nemi erőszak miatt a hatvanas években 20 hónapot börtönben ült. Az úszószövetség kiállt mellette, de pár nap múlva lemondott az úszóválogatot szövetségi kapitányi tisztségéről. Az egykori áldozatról az jelent meg a sajtóban, hogy már elhunyt, így kikérdezni sem lehet. A tévécsatorna szerint most maga jelentkezett, hogy meg akar szólalni.

Kiss a lemondásakor megjelentetett közleményében tagadta az erőszak tényét. Azt írta, "koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés, amelyet utóbb ártó és lejárató szándékkal tettek közzé rólam". Azt is állította, hogy az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtette a szükséges lépéseket, és keresi a perújítás lehetőségét.

Kiss László lemondott százhalombattai tiszteletbeli alpolgármesteri tisztségéről is. Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere azt ígérte, hogy a képviselő-testület megfosztja a díszpolgári címétől, és az ő nevét viselő helyi uszodát is át fogják nevezni.

Exkluzív videóelőzetes


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.