Szocpol

Videós jelnyelvi tolmács is segít a BKK egyik ügyfélközpontjában

Egy tablet segítségével vezetik be szolgáltatást, így a jelbeszéddel kommunikálóknak nem kell tolmácsot magukkal vinniük.

2016.05.03 04:30MTI

Videós jelnyelvi tolmács is segíti a hallássérültek ügyintézését májustól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Ferenciek terén lévő ügyfélközpontjában.

A Hallatlan Alapítvány és a BKK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy tablet segítségével vezetik be szolgáltatást, így a jelbeszéddel kommunikálóknak nem kell tolmácsot magukkal vinniük.

A BKK munkatársa a tabletre telepített, videotelefonálást lehetővé tevő alkalmazás segítségével felhívja a videotolmács-szolgálatot, a Hallatlan Alapítvány tolmácsa pedig a jelbeszéddel kommunikáló ügyfélnek jelnyelven, a BKK munkatársának pedig szóban fordít.

Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége adatai szerint körülbelül 20 ezer siket és 130 ezer súlyos mértékben nagyothalló ember él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.