Ünnep

Több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

Országszerte ezres nagyságrendű siket híveik száma, a nagyothallókkal együtt több ezer emberről van szó.

2015.12.27 06:30MTI

Több mint százan vettek részt szombaton a budapesti piarista kápolnában hallássérülteknek tartott karácsonyi szentmisén - mondta el Monostori László érseki irodaigazgató-helyettes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a jelnyelvi tolmácsolással tartott misén arról beszélt: a nagyothalló ember távol van a világ zajától, s ez segíthet abban, hogy gyorsabban megtalálják az utat Krisztushoz. "Ez az állapot lehet nehézség és szenvedés, de lehet hivatás és alkalom is arra, hogy jobban figyeljünk Isten üzenetére, hogy a dolgok mélyére lássunk" - fogalmazott.

Monostori László az M1 műsorában azt mondta: országszerte ezres nagyságrendű siket híveik száma, a nagyothallókkal együtt több ezer emberről van szó, akiknek emiatt nehéz a helyzetük a társadalomban.

Az érseki irodaigazgató-helyettes ugyanakkor hozzátette: Erdődi Ferenc atya az ország különböző pontjain - jellemzően nagyobb városokban - rendszeresen tart jelnyelvi miséket. Kiemelte továbbá, hogy már az éjszakai szentmisét is jelnyelvi tolmácsolás kíséri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.