Botrányos jelenetek a közgyűlésen!

November 1-jétől a HospInvest Zrt. működteti az egri megyei kórházat

A HospInvest Zrt. november 1-jén átveszi az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését, ettől a naptól új fejezet nyílik a kórház, a megye és a betegellátás fejlődésének történetében.

2008.10.31 17:30ma.hu

Az átvétel és a kezdeti időszak nagyon nehéz lesz, a magukat szemérmetlenül kórházvédőnek nevező kórházromboló társaság tevékenységének következtében ugyanis nagyon rossz állapotban van a kórház. Az elmúlt hónapok rombolásai alatt okozott károkat a HospInvest helyreállítja. Minden erővel azon lesz, hogy a kórház nyugalmát és normális működését mielőbb helyreállítsa. Szakmai és gazdasági fejlesztési programját azonnal megkezdi.

Kollányi Gábor a HospInvest Zrt. elnöke elmondta: „Az elmúlt hónapok rémálmának vége, a HospInvest november 1-jén átveszi az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését. Ettől a naptól új fejezetet nyílik a kórház, a megye és a betegellátás fejlődésének történetében. Novembertől elindulhat végre az a folyamat, melynek során 6 milliárdos fejlesztés valósul meg az egri kórházban, a gyógyulni vágyók magas színvonalú ellátásban, a dolgozók pedig magasabb anyagi megbecsülésben és stabilan fejlődő munkafeltételekben részesülnek. Ez nagy változás lesz Eger és a megye életében is, nyugodt, békés, fejlődő betegellátás, egy európai egészségkultúra költözik Egerbe.”

Kollányi Gábor a Zrt. elnöke hozzátette, hogy :az átvétel és a kezdeti időszak nagyon nehéz lesz, a magukat szemérmetlenül kórházvédőnek nevező kórházromboló társaság tevékenységének következtében ugyanis nagyon rossz állapotban van a kórház. A HospInvest perek sorozatát indította bűncselekmények elkövetése miatt. A jogi lépések mellett alaposan előkészítette az üzemeltetés átvételét, amely minden intézmény esetében átmeneti nehéz időszakot jelent.

Az egri kórház esetében ez különösen nehéz lesz, hiszen az elmúlt hetekben világossá vált, hogy bűncselekményekkel akadályozzák a kórház átvételét, mindezt azért hogy a lehető legnagyobb károkat okozzák, a betegellátást veszélyeztessék. A károkat a HospInvest megbecsülte, teljes képet azonban az átvételt követően kapunk majd.


Az elnök emlékeztetett arra is, hogy: „az elmúlt hónapokban volt: malackínzás, szerződések begyűjtése, tudatos félretájékoztató kampány, folyamatos rágalmazás, dolgozói véleményládába vizelés, gój motorosok, árpádsávos szélsőségesekkel erősített nagygyűlések, betegellenes sztrájk, majd bűncselekmények elkövetése. A héten az ellenzők leveleket hamisítottak és postáztak a dolgozóknak. Ebben hol dr. Deák Gábor hol a kórház menedzsmentjéhez tartozók, vagy pedig cégek nevében küldtek hamisított levelet, hazugságokkal.

Majd egyenesen át kívánták venni a kórház vezetését a jelenlegi menedzsmenttől. Sőt, a kórházrombolók abszurd színjátékuk remélhetőleg utolsó lépéseként bejelentették, hogy bizottságot alapítanak és így veszik át a kórház vezetését. Mindezek után a HospInvestnek mindenre fel kell készülnie szombattól
.”

A HospInvest szigorú biztonsági lépéseket tett. Biztonsági szakemberek, valamint a rendőrség biztosítja majd a kórház területét. Továbbá a betegek, a betegellátás, és a kórházi dolgozók biztonsága érdekében koncentráljuk a betegellátást. Az önkormányzat kérésének megfelelően a HospInvest kötelessége 2 éven belül több épület kiürítése, és a központi telephelyre költöztetése. Ezt most biztonsági okokból, azonnal megkezdjük. A költöztetést azért is kezdhetjük meg biztonsággal, mert a korábbi állományhoz képest mintegy 200 fővel kisebb létszámmal működik majd a kórház.”- közölte Kollányi Gábor,

majd hozzátette, hogy : „A a HospInvest Zrt. összesen mintegy 1000 fős szakember gárdával megkezdi a szakmai és gazdasági programját, amely a biztonságos üzemeltetéshez megfelelő létszám. A HospInvest ugyan annak ellenére, hogy a kórház a szükségesnél nagyobb létszámmal üzemelt eddig, valamennyi dolgozó továbbfoglalkoztatását vállalta, ezzel a lehetősséggel a dolgozók közül 856-an éltek. A HospInvest a toborzás során a több száz jelentkezőből 132 dolgozót választott ki. Azok a dolgozók, akik nem írták alá a munkaszerződésüket holnaptól nem a kórház dolgozói, és sokan közülük várhatóan sajnos munkanélküliek lesznek.

Őszintén sajnáljuk, azért is, mert a dolgozóktól tudjuk, hogy sokan azért teszik ezt, mert megfélemlítették, félrevezették őket. Mindezt úgy, hogy nyilvánosan kijelentették, hogy értük felelősséget nem vállalnak, munkát számukra nem biztosítanak
.”

Az elmúlt hónapok rombolásai alatt okozott károkat a HospInvest helyreállítja. A károkat felmértük, azt gondoljuk, hogy 1 hét rombolását legalább 3 hónap helyreállítani. A károkat a HospInvest megbecsülte, pontos képet azonban az átvételt követően kapunk majd. A károk helyreállításán túl bizonyos szakmáknál az ellátást az alapjairól kell újjáépíteni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a kórház nyugalmát mielőbb helyreállítsuk és a betegellátás fejlesztésére koncentráljunk. A betegellátás szombattól biztonságosan működik. A költözési terv és az átállási terv végrehajtása során folyamatosan egyre teljesebb lesz az ellátás, azon dolgozunk, hogy rövid idő alatt a folyamat befejeződjön. A sürgősségi ellátást megerősítjük, az első két hétben a korábbinál nagyobb intenzitással működik majd, mindezt a tervezett ellátás terhére. Minden figyelmeztetésünk ellenére több távozó orvos vett fel előjegyzést november elejére.

Ezen esetekben előfordulhat, hogy az előjegyzett betegek számára csak későbbi időpontot tudunk biztosítani. A költözés során a pályázatunkban meghatározott módon osztályokat működés mellett összevonunk, ahogy ezt a szakma szabályai megkívánják. Terveink szerint a hónap végére az átállási folyamatot lezárjuk és megkezdjük a fejlesztési programunk megvalósítását, amelynek köszönhetően már rövid távon is komoly eredményeket mutathatunk fe
l.” – zárul a HospInvest közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.