"Nem törődött 1500 alkalmazott sorsával"

HospInvest: Eger szerint vészhelyzet van, a szocialisták békét akarnak

November elsejétől a HospInvest Zrt. működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat, erről a végleges döntést pénteken hozza meg a Heves Megyei Önkormányzat. Csütörtökön a döntés ellen mindvégig tiltakozó egri önkormányzat, és a Heves megyei MSZP-frakció is közleményt juttatott el az MTI-hez.

2008.10.31 10:45MTI

Eger szerint vészhelyzet van, a szocialisták végre békét akarnak. Eger Fidesz-többségű önkormányzatának közleménye a HospInvest első intézkedésére hivatkozva - miszerint "november elsejére valamennyi rehabilitációs részlegen elhelyezett beteget haza kell küldeni" - "elképesztőnek" tartja, hogy egy ilyen méretű intézmény, és dolgozói sorsa a 24. órában dől el.

"Úgy szüntették meg több mint ezer közalkalmazott jogviszonyát, úgy tett javaslatot a megyei elnök a kórház megszüntetésére (...), hogy nem törődött azzal, mi lesz a jelenlegi és a jövőbeni mintegy 1500 alkalmazott, és a betegek sorsa" - írják. "Ha kell, akár bírósági úton is kikényszerítjük annak a döntésünknek a végrehajtását, amely szerint Eger a feladatok megosztásával az egri lakosok egészségügyi ellátására saját intézményt hoz létre."

Az MSZP által vezetett Heves megyei önkormányzat MSZP-frakciója felszólítják azokat, akik novembertől már nem dolgoznak a kórházban, hogy utolsó munkanapjukig is maximálisan lássák el feladatukat. Azokat az át nem lépett orvosokat, akik a nővéreket az új munkaszerződés megtagadására kérték, arra szólítják fel, hogy vonják ezt vissza.

Felszólítják továbbá a novembertől már nem a kórházban dolgozókat, hogy szombattól már ne lépjenek be a kórház területére, ne akadályozzák a betegellátást, a magukat "kórházvédőknek" nevezőket pedig, hogy szombattól hagyjanak fel a tiltakozással, és "méltósággal kövessék nyomon a kórház fejlődését".

A Fidesz egri városi elnöksége arra szólítja fel a megyei önkormányzatot, hogy október 31-i ülésén "utolsó lehetőségként, változtassa meg szűk látókörű álláspontját", és állítsa le a kórház működtetésének privatizációját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.