Nem tetszik a magánkórház, de dolgozni kell

A HospInvest gyöngyösi kórházában kért állást a HospInvest elleni tiltakozás egyik élharcosa

A HospInvest gyöngyösi kórházában vállalna munkát az "Egri Kórházvédő Bizottság" egyik legradikálisabb aktivistája - tájékoztatta pénteken a HospInvest elnöke az MTI-t.

2008.10.10 13:41MTI

Pócs Alfréd "kórházvédő" egri kórházi állása mellett tavaly december 31-ig szakrendelést folytatott Gyöngyösön, határozott idejű szerződését azonban nem hosszabbította meg a HospInvest. 

Az orvos ezért eljárást kezdeményezett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a cég ellen. E tárgyalás keretében október 9-én nyilatkozatot tett arról, hogy a jövőben is a gyöngyösi kórházban kíván dolgozni - ismertette a történteket Kollányi Gábor elnök. 

Pócs Alfréd ezzel beismerte, hogy az egri kórház dolgozóit és a közvéleményt félrevezette, ugyanis az általa halálgyárnak titulált gyöngyösi intézményben kíván munkát vállalni, egy olyan cégnél amely szerinte a karvalytőke képviselője - értékelte az orvos eljárását a cégvezető. 

Kollányi Gábor felidézte, hogy a HospInvest 2007 szeptemberében vette át a gyöngyösi kórház üzemeltetését, Pócs Alfréd pedig december végéig dolgozott a gyöngyösi kórházban. Erről az időszakról zárt ajtók mögött úgy nyilatkozott: "zökkenőmentesen együtt tudtunk működni", ezért "továbbra is lehetséges lenne egy jó együttműködés" - idézte az orvost a HospInvest elnöke. 

Kollányi Gábor úgy vélekedett: Pócs Alfréd hisztériakeltő tevékenysége nem volt más, mint egy színjáték, amelyben a kórház dolgozóit megtévesztette. Mindeközben szép csendben a saját egyéni érdekeire koncentrálva azt az utat kívánja választani, amely a minden egészségügyi dolgozó számára biztos jövőt jelentő HospInvesthez vezet - szögezte le Kollányi Gábor. 

Pócs Alfréd az MTI-hez a HospInvest által eljuttatott jegyzőkönyv szerint a hatóságnak úgy nyilatkozott: szerinte egri szakszervezeti pozíciója, illetve a céggel szemben kinyilvánított kritikája miatt nem hosszabbították meg a szerződését. "Az eljárással azt szeretném elérni, hogy visszahelyezzenek Gyöngyösre" - olvasható a jegyzőkönyvben. Egyébként pénteken is folytatódott az egri kórházban az úgynevezett mozaiksztrájk, ami azt jelenti, hogy részlegenként csupán egy ember nem dolgozik, a többiek pedig elvégzik a munkáját. 

Erről Szloboda Imréné a kórház ápolási igazgatója elmondta: a 32 részleghez beosztott 522 dolgozó közül 32 sztrájkolt. Eszerint csupán a részlegek felében volt olyan dolgozó, aki részt vett a munkabeszüntetésben. Pócs Alfrédot az MTI egyelőre nem tudta elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.