Gyász

Elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok

A volt főrendőr 66 éves volt. 2015. december 3-án jogerősen négy és fél évre ítélték befolyással üzérkedés miatt; börtönbüntetését nem kezdte meg.

2016.03.17 14:55MTI

Csütörtök reggel elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok - közölte ügyvédje, Molnár Csaba.

Az 1950-ban született volt főrendőr haláláról előzőleg több hírportál számolt be.

Kiss Ernő 1970-ben lépett a rendőrségi testületbe, 1996-tól a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette főigazgatóként, 1998-ban az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója lett. E posztjáról egészségügyi okokból váltották le 1998. december 1-jén, utána rendelkezési állományba került. 2003-tól 2007-ig a XIII. kerület rendőrkapitánya volt.

A főrendőr korábban több büntetőügyben is érintett volt, 2015. december 3-án jogerősen négy és fél évre ítélték befolyással üzérkedés miatt; börtönbüntetését nem kezdte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.