Belügyminisztérium

Egyre több külföldi él vissza a honosítással

Az államfő 2011 óta 77 személy magyar állampolgárságának visszavonásáról döntött, ebből egy volt 2013-ban, három 2014-ben, 72 pedig tavaly.

2016.02.25 07:45MTI

Tavaly 72 személy magyar állampolgárságának visszavonásáról döntött az államfő, ami csaknem hússzorosa az előző évinek - írta a Belügyminisztérium adataira hivatkozva a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az államfő 2011 óta 77 személy magyar állampolgárságának visszavonásáról döntött, ebből egy volt 2013-ban, három 2014-ben, 72 pedig tavaly. Idén januárban már nyolc személy állampolgárságtól való megfosztására tett előterjesztést a miniszter - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter Kiss László szocialista képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából.

A magyar állampolgárság visszavonására főként ukrán és szerb személyeknél került sor, de előfordult román, orosz, cseh és izraeli származásúaknál is - írta a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.